שימוש בכספי מעשר לקניית ספרי יהדות - מותר?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 11/07/22 16:35 יב בתמוז התשפב

שאלה

האם מותר לי להשתמש בכספי מעשר או תרומות שנתתי לצורך קניית ספרים תורניים?

תשובה

שלום לך

ראשית, יישר כח על עצם הפרשת היעדר יישר כלא תמיד בגיל שלך זוכרים לעשות את זה או שקל לעשות את זה.

כאשר קונים את הספרים בשביל הציבור, לא לסיפרייה האישית, אז כן.

זה מדהים כמה מודעות יש בשאלה קצרה כל כך על הנתינה לאחרים, לזכור שיש עוד אחרים בעולם ושמה שאנחנו עושים הוא לא רק בשבילנו אלא בשביל כולם, אחד הרעיונות במעשר.

זו ברכה בפני עצמה אליך - שנידבק כולנו במעלות שלך, באמת, בחשיבה על האחר ובנתינה לאחרים.

לחשוב על אחרים ולא רק על עצמנו.

הרבה ברכה בכל מעשה ידיך,

נתנאל