שימור דם טבורי בבנק הציבורי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/11/19 13:08 ה בחשון התשפ

שאלה

שלום רב,

רציתי לשאול מה עמדת ההלכה לגבי תרומת דם טבורי לבנק הדם הציבורי.

ובנוסף- במידה ואין מספיק דם למנה לשימור הדם הטבורי, תאי הגזע האלו הולכים למחקר

מה עמדת ההלכה בנוגע לכך והאם מותר לתרום במידה וזה הולך למחקר

תודה רבה!

תשובה

בסד

שלום וברכה

הלכתית אין חובת קבורה של הדם הטבורי. על כן אפשר לתרום אפשר גם לשמר במעבדה. כמו כן אפשר להעביר למחקר את עודפי הדם.

כיוון שעיקר האיסוף הוא לצורך העתיד, ברור שאסור לפגוע ביולדת או היילוד בגלל איסוף הדם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ