שברתי בטעות אגרטל האם עלי לשלם עליו בכל זאת?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/09/20 09:14 כב באלול התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום

אני ואמא שלי היינו בחנות מסויימת עם מוצרים שבירים

יצא שעברנו ליד אגרטל זכוכית קטן שהיה מונח על הריצפה והוא נפל איכשהו ונשבר

אמרנו לאחד העובדים והוא אמר שזה לא נורא ושאין צורך לשלם על זה

1.האם עלי לשלם בכל זאת ?

2.האם זה יש פה גזל?

3.האם זה משנה אם האחד העובדים אמר שאין צורך לשלם ולא המנהל?

תודה רבה

תשובה

שלום

'אדם מועד לעולם'. כלומר, לאדם יש אחריות על נזקים שהוא עושה, גם אם זה קרה בלי כוונה (חוץ במקרים שבהם זהו אונס גמור שלא יכל למנוע בשום אופן ושהוא לא נושא בשום אחריות כלפיו). ולכן, גם מי ששבר משהו בטעות חייב לשלם על הנזק.

ברור שאם המנהל היה אומר את זה, זה נחשב למחילה גמורה, ואין צורך לשלם.

השאלה במקרה הזה היא, האם לעובד יש סמכות למחול בשם הבעלים.

נדמה לי שבהרבה חנויות מקובל שאם משהו נשבר בטעות על ידי לקוח, שלא מחייבים אותו.

נראה לי שבמקרה הזה כדאי להתקשר להנהלת החנות, לספר על המקרה, ולשאול האם צריך לשלם או שהם מוחלים.

כל טוב ושבת שלום