שבועה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/09/19 01:43 ה באלול התשעט

שאלה

היי

בעת לחץ / כעס / תחושה פנימית החלטתי להשבע באדם שחשוב לליבי על ידי משפט ליד חברה ״אני נשבעת ב... שלא אעשה משהו ושלא אדבר על משהו מסוים עם מישהי ״

ואני רוצה להתיר את השבועה כי זו הייתה טעות מלכתחילה להשבע ולא ידעתי את ההשלכות של שבועה , לא הייתי רוצה שתהיה שבועה על האדם שנשבעתי בו מפחד שהיא תופר

כיצד ניתן להתיר?

הבנתי שניתן להקשיב בראש השנה ברדיו להתרת נדרים? או האם ישנה עוד דרך?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הדרך הנכונה היא לגשת לרב באזור מגורייך ולבקש ממנו שיעשה לך התרת נדרים. (אוספים עוד שני אנשים) ואת מסבירה מדוע את לא רוצה את הנדר והשבועה, והם מוצאים את הפתח כיצד להתיר את הנדר. זה לוקח מספר דקות.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ