שבועה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/12/18 10:29 כז בכסלו התשעט

שאלה

היי , לפני כמה שנים בגיל 18 הכרתי בחור והיינו מדברים רק בשיחות טלפון מפני שהמרחק הגאגורפי במגורים הקשה עלינו וגם העובדה שהיינו חיילים הוסיפה. נפגשנו פעם אחת בודדת והתרשמתי ממנו מאוד. בשלב מסויים הבנתי שזה לא יצליח בגיל הזה וכשאנחנו חיילים וניתקנו קשר.

לאחר הניתוק קשר לקחתי על עצמי קבלה לקרא קריאת שמע על המיטה כדי שנתחתן ביום מן הימים בעתיד וגם הייתי מוסיפה את זה לתפילה .

לאחר כמה חודשים שהייתי מתפללת ככה הכרתי בחור חדש וטוב שממש מושלם עבורי, המשכתי לקרא את קריאת השמע אך ללא הבקשה שנתחתן כבר.

אני מאוד רציתי שזה יעבוד עם הבחור החדש. אך הקשר על אף האהבה הגדולה שהייתה ועוד יש בנינו לא מצליח כבר כמה פעמים.

תהיתי לאחרונה אם מה שעשיתי אולי נחשב לי כנדר ומונע מהקשר או בכללי מקשר חדש שיצליח להגיע אלי

חברה שלי אמרה שאם הייתי בהתרת נדרים ביום כיפור אז הנדר הזה הותר, אבל אני לא כיוונתי לשם, או חשבתי על זה כשהייתי בהתרת נדרים בכיפור.

האם אתה חושב שיש קשר? האם יש צורך להתרת נדרים נוספת?

תשובה

שלום.

אם כבר יש פה משהו מחייב זה מה שלקחת על עצמך קריאת שמע שעל המיטה (גם לזה את מחוייבת רק אם לא אמרת בלי נדר). ממה שאני מבין לא קיבלת או התחייבת לשום דבר בהקשר של הקשר הזוגי איתו.

לכן אני לא חושב שיש פה שום דבר מהקשר ההוא שחוסם או מעכב. פשוט להמשיך לחפש ולהשתדל, וכמובן להתפלל.

כל טוב