שבועה/נדר?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/06/19 01:08 ט בסיון התשעט

שאלה

אני משרת בצבא, ויצאנו לצהריים, שאלתי מי באה איתי לקחת אוכל ואחת החיילות אמרה לי ״עזוב אותי באמא שלך״, יותר מאוחר כעבור כמה דקות שכחתי את הדבר ושאלתי שוב והחשש שלי הוא כי משהו יקרה חלילה לאמא שלי כי הפרתי שבועה/ נדר. רציתי לדעת האם הדבר בכלל נחשב לשבועה או לנדר והאם יש לי סיבה לחשוש? די ברור לי כי היא לא באמת מתכוונת שמשהו יקרה לאימי אך אני מלא חששות

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין כאן לא קללה ולא שבועה, ואתה לא נשבעת כלל וכלל, ואיך תעבור על שבועה שאתה לא נשבעת? על כן אין לחוש.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ