שאלות על תפילת שמונה עשרה ועוד...

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/08/19 12:04 כט באב התשעט

שאלה

שלום רב

האם זה בסדר להתפלל תפילת שמונה עשרה שנמצאים בבית בבגדי בית, (לא פיג'מה). ועם כפכפי אצבע?

האם אפשר לקרוא תהילים בבית הכנסת בשעת תפילת מנחה של שבת ?

אם אני אוכלת סעודה שלישית בבית אני חייבת להתפלל מנחה לפניי ? חייבים לאכול לחם בסעודה שלישית?

האם צריכים להגיד את פיטום הקטורת בשחרית בקול או שמספיק אני שומעת את עצמי בלחישה?

תודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אם הבגד מכובד אפשר להתפלל בו. אפשר גם בכפכפי אצבע.

ב. אפשר לקרוא תהילים בשעת המנחה.

ג. ראוי להתפלל מנחה לפני סעודה שלישית, אבל אם לא מסתדר אפשר גם לאחר מכן.

ד. היסוד שלא לדלג את אחד הסממנים. בד"כ בקול שומעים ומדייקים יותר.

שבת שלום חודש מבורך

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ