שאלה על יריקות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 31/08/19 22:33 ל באב התשעט

שאלה

בס"ד

יש לי חבר שכל הזמן יורק וכששואלים אותו למה הוא עושה את זה הוא אומר שזה מפחד שיקרה משהו רע אם הוא לא יעשה את זה וזה פשוט מגעיל להיות לידו בגלל זה.

הוא עושה את זה כשרואה חיה מתה או שעובר בית עלמין וכו' (לא על המקום אלא אחרי שעבר אותו)

השאלה היא אם יש עניין אמיתי במה שהוא עושה או שזה באמת סתם אמונה תפלה?

תודה רבה ושבת שלום (:

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יריקה הוא מנהג מגונה, אמנם היו מקומות שירקו כחשש לעין הרע או כשראו חתול שחור. כל אלו מנהגים פסולים.

ביהדות ג"כ הרקיקה מוגדרת כסכנה (מסכת דרך ארץ) בייחוד במקום שמישהו יכול להחליק על כך או לראות זאת. אמנם היו יריקות שעניינם היה בזיון לכן ירקו כאשר ראו כמרים עובדי ע"ז, כדי לא לייצור קשר ומגע היו יורקים אחריהם. אבל אפילו אלו שירקו עשו זאת רק בסתר שאחרים לא יראו את היריקה כיוון שהיריקה היא פוגעת.

בברכת התורה והארץ

חודש מבורך

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ