שאלה על איסור גויה ועבירות רכוש

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/10/21 15:54 יא בחשון התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

בעוונותיי הרבים, הייתי בזוגיות בעברי עם גויה. גדלתי כאדם רחוק מהדת ולא הבנתי את חומרת הדבר. בזמן האחרון אני מתחיל להבין את גודל החומרה וסיימתי את זה לפני מספר חודשים.

העניין הוא שחלק מהדברים שלה נשארו אצלי בבית, ורציתי לשאול את כבוד הרב מה עליי לעשות. האם עליי ליצור איתה קשר ולהחזיר לה את הדברים? (בגדים, מסרק וכו'), או שאוכל לזרוק את הדברים? יש לציין שבמשך בערך 4 חודשים היא לא ביקשה את דבריה בחזרה, אבל אני מפחד ליפול בעבירה אחרת (לזרוק רכוש של אדם אחר).

אודה מאוד לכבוד הרב להדרכה מה לעשות. תודה רבה מראש

תשובה

שלום

ראשית אני רוצה לומר לך שאני מקנא בך.

אתה זכית להיות בעל תשובה ברמה גבוהה - להבין את חומרת המציאות שחיית בה, להתחרט על כך ולעשות מעשה של עזיבת החטא, דבר שהוא ממש לא פשוט.

אשריך.

אני חושב שנכון ליצור איתה קשר בצורה לא ישירה, כלומר או דרך מישהו שלישי או בהודעה, ועדיף לא בדיבור, ולסכם איפה אתה משאיר לה את כל חפציה.

אם היא לא תשתף פעולה, אתה יכול פשוט להודיע לה איפה אתה משאיר את זה (אולי אצל מכרים משותפים).

בהצלחה רבה

ובע"ה תמצא במהרה אישה יהודיה כשירה ותזכו לבנות בית נאמן בישראל