שאלה לגבי נר נשמה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/01/22 22:02 כח בטבת התשפב

שאלה

חברה איבדה את בעלה לפני למעלה משנה..

מאז הפטירה שלו דולק אצלה נר נשמה עבורו כמעט באופן קבוע.

היא שמעה שאחרי השנה הראשונה מדליקים נר נשמה רק בימי השנה וביום כיפור.

האם היא יכולה להמשיך לנדלעק נרות נשמה כמעט ברצף אף שעברה למעלה משנב מאז נפטר?

תטדה מראש על התשובה

תשובה

שלום

היא יכולה ואין בזה שום בעיה הלכתית.

אבל אני מציע (בזהירות ובעדינות כי אני לא מכיר אותה ואת פרטי המקרה) לבדוק אם זה לא גורם לה לשקוע באבל ובזיכרון יותר מדאי, כי זה ממש לא סתם מה שההלכה מורה על הדרגתיות יורדת בחומרת האבלות (יום פטירה, שלושה ימים, שבעה, 30, שנה). הרעיון הוא שהאדם לא שוקע בבל אלא יוצא ממנו באופן הדרגתי וממשיך את החיים.

בהצלחה רבה ובשורות טובות