שאלה לגבי נוסח הכתובה מה זה "ואסובר"?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/10/17 11:12 ו בחשון התשעח

שאלה

שלום לרב אנחנו מתחתנים בעוד כחודשיים וכעת אנחנו לומדים על הכתובה.האם תוכל להסביר לנו בבקשה מה הפירוש ל המילה ואסובר שמופיעה בכתובה? את שאר המילים אנחנו מבינים לזון לפרנס לכלכל אבל מה זה ואסובר?

תודה מראש מירי וערן

תשובה

ב"ה

שלום.

מילה זו בהתחייבות של החתן אל הכלה מביעה את כל מהות הנישואין :

פירוש המילה "ואסובר" היא סבר פנים יפות כלומר החתן מתחייב לכלה להתייחס בסבר פנים יפות

פירוש נוסף למילה "ואסובר" היא מלשון סברא כלומר אני מתחייב להבין כיצד להתנהג ולנהל את הבית על פי סברא והגיון בנחת ולא על פי נטיות ושליפות מהבטן.

פירוש נוסף למילה "סברא" היא לשאת כלומר להרים כיפי התרגום של המילה "איכה אשא לבדי טרחכם ומשאכם " (דברים א.פסוק יב)

וכן בספר שמות "ונשאו איתך" שהתרגום הוא " ויסברון עימך"

כל הפירושים האלו יחד מהווים התחייבות של נישואין : להסביר פנים בנחת ולהתנהל נכון ובהגיון. וזו היא תמצית הנישואין שבה הבעל לוקח אחריות על עצמו ולא מנסה לשנות את רעייתו.

שיהיה במזל טוב,

עוזיאל אליהו,

.