שאלה בנושא מעשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/02/20 00:24 יד בשבט התשפ

שאלה

שלום רב,

יש לי שאלה בנושא מעשרות על מתנות (כספיות) שניתנו.

ידוע שכל המתנות שמתקבלות מהאירוע זה מעין הלוואה שחוזרת לאותם אנשים בארועים שלהם (חתונה, ברית, בר מצווה, יום הולדת).

אפשר לטעון מצד שני שאתה אוכל ושותה בערב הזה ועל זה אתה שם את המתנה במעטפה, אבל, הסכום במתנה הוא לא פרופורציונלי לפעמים לכמות האוכל והשתיה, אלא גבוה בהרבה.

אם התשובה היא שכן צריך לעשר, אז האם סכום כל ההוצאות כולל בגדים וכו' שהיו לטובת הארוע אפשר להוריד מהסכום שצריך לעשר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב על השמחה שהייתה במעונכם.

מתנות חייבות במעשר, כדין כל הכנסה. כל הכנסה גם יוצא ממנה כסף לאחר מכן, אבל מעשר נותנים מההכנסה, כן גם במתנות, ואם היו בגדים שאי אפשר ללבוש אלא לאירוע היה מקום לחשבון, אבל כל בגד ראוי ללבוש שוב וכדו', לכן אין להוריד בגדים.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ