שאלה בדיני ממונות - שולחן שנהרס

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 15/09/18 23:19 ו בתשרי התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני כמה שנים למדתי במקום מסויים ובמגורים שלנו היה שולחן שכשהיינו לומדים, הרבה פעמים הייתי משעינה את הרגליים על הברזלים שלו עד שבסוף הוא נהרס. (המגורים לא שייכים לאותו מוסד לימודים, הריהוט כן).

האם אני צריכה לנסות היום ליצור קשר עם האחראים שם ולראות אם צריך לשלם על הנזק?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

אפתח בברכה יישר כח שאת רוצה לתקן מעשים מהעבר.

אם השימוש היה שימוש רגיל וסביר, באופן שכך רוב בני אדם משתמשים בו, שמניחים את הרגליים על הברזל שמחזיק את השולחן - אינך צריכה לשלם, כי זה נהרס עקב שימוש סביר.

אך אם השימוש היה שימוש לא תקין, יש בכך פשיעה מסוימת, ואת צריכה ליצור קשר עם המוסד ולשלם את התיקון.

בהצלחה רבה.

הלל