רקמה על עץ אשוח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/03/20 21:27 ד בניסן התשפ

שאלה

שלום רב קנינו בד לרקמה ועל הקבלה היה כתוב שהוא עשוי מ'עץ אשוח'. האם מותר לרקום עליו.?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לרקום על הבד מכמה סיבות. א. אין אנו יודעים אם חגגו על העץ הזה. ב. אם עושים ממנו בדים, יתכן שהם מגדלים עצים מיוחדים לבד, ללא קשר לאמונת בני אדום הרשעה. ג. העץ כבר נכתת ונעבד ונעשה ממנו בד, וא"כ אין לו כל קשר לעץ ואדרבא העבוד ביטל כל שמץ של ע"ז אם היה בו כלל. ד. העץ עצמו בד"כ לא נעבד אלא נותנים עליו מתנות. כך שמכל הסיבות אין בעיה לרקום על בד זה.

חג שמח וכשר

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ