רפואה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/08/21 16:20 יט באלול התשפא

שאלה

שלום לכבוד הרב

גילו אצלי לאחרונה את מחלת הסוכרת ואני לא יודע מה לעשות אני רוצה להתרפא מיזה כאילו מה אני צריך לעשות פדיון נפש? לתת צדקות? ובכמה סכום?

תשובה

שלום

קודם כל, אתה חייב לעשות מה שהרופאים אומרים וממליצים.

אם מקפידים על הנחיות הרופאים ועל אורח חיים בריא, אפשר לחיות עם הסוכרת (אולי תלוי באיזה רמה) לאורך ימים ושנים.

מעבר לזה, צריך וכדאי לעשות תשובה, כלומר לתקן מה שאפשר, לעסוק בצדקה וחסד, ולהתפלל לה'.

אבל חשוב לדעת שהדברים הללו הם לא כמו כספומט. כלומר, אנחנו עושים את מה שמוטל עלינו, והקב"ה עושה מה שנכון בעיניו.

בע"ה שתזכה לרפואה שלימה במהרה

כל טוב