קשר התפילין של ראש שנפתח

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 19/08/21 10:55 יא באלול התשפא

שאלה

היי כבוד הרב

אתמול כשהנחתי תפילין שמתי לב שקשר התפילין של ראש בתפילין שלי קצת שונה

אז מה שקרה זה שרצועה אחת מהקשר התנתקה ועכשיו הקשר קצת שונה,

עכשיו הבנתי שצריך ללכת לסופר סתם או לרב שיקשור, אך האם אפשר להמשיך להניח ככה? התפילין עדיין כשרות?

תשובה

שלום וברכה,

כאשר קשר התפילין נפתח צריך לקשור אותו ולהדקו כראוי.

אם הקשר נפתח לגמרי אי אפשר להניח כך את התפילין, אך אם עדיין הקשר קשור ורק קצת השתחרר זה לא פוסל את ההנחה.

אגב, אנשים רבים יודעים לקשור את התפילין כראוי, ולכן די בקלות תוכל למצוא מישהו שיקשור לך את הקשר כראוי. תבקש מאנשים סביבך שיעזרו לך למצוא מישהו כזה.

בהצלחה רבה

הלל