קריאת שמע שעל המיטה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/10/18 16:14 כ בחשון התשעט

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

ביום ראשון בלילה אני אמורה להיות בשדה התעופה בשעה אחת וחצי לטיסה לפולין (הטיסה בחמש) לכן נוצרת לי בעיה מתי עליי להגיד קריאת שמע שעל המיטה ככל הנראה אני אלך לישון לפני הטיסה אולי אפילו מאחרי הצהריים עד בערך שתיים עשרה אבל אני לא בטוחה אם אני אצליח להירדם בשעה כזאת וכנראה אני אשן גם בטיסה אם אהיה עייפה מתי אני צריכה להגיד את הקריאת שמע שעל המיטה והאם עליי ליטול ידיים בבוקר או שיש בעיה עם ברכות השחר בגלל זה?

תודה מראש

תשובה

שלום.

אם תלכי לישון עוד ביום, לא אומרים קריאת שמע.

אם תלכי לישון אחרי צאת הכוכבים (מחר זה בערך 17:20 לפי שעון חורף), תאמרי לפני השינה.

אם לא אמרת ואת הולכת לישון בטיסה, תאמרי לפני השינה בטיסה.

בבוקר צריך ליטול ידיים בכל מקרה.

אם ישנת אז ודאי מברכים.

אם יצא שלא ישנת כל הלילה, אז בבוקר אפשר לברך על נטילת ידיים אחרי השירותים.

כל טוב