קריאת ספר בזמן עבודה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 01/08/17 21:08 ט באב התשעז

שאלה

בס"ד

לרב שלום,

אני עובד כמוכר כרגע בחנות וישנם שעות בהן אין בכלל לקוחות. האם מותר לי כמוכר ללמוד או לקרוא ספר בזמן המשמרת? האם יש בכך משום איסור גזל? יש לציין שכאשר מגיעים לקוחות אני אהיה איתם ולא עם הספר..

תשובה

לשואל שלום,

נושא זה צריך להיות מתואם ומבורר עם האדם שמשלם לך.

מבחינת ההלכה, אתה נחשב "שכיר", וה"משכיר" שוכר אותך לשירותיו. הוא משלם ולכן הוא קובע מה הוא רוצה שתעשה בזמן שאין לקוחות. אם הוא אומר לך: "ההסכם בינינו הוא שאתה עובד רק כשיש לקוחות", אכן מותר לך לעסוק בדבריך בזמנך הפנוי. אך אם הוא דורש שתהיה דרוך ולא תתעסק בשום דבר אחר - עליך לקיים מאמרו, או להתפטר.

כמובן שכמו כל תנאי העבודה, זהו נושא שניתן לקיים עליו משא ומתן .

מאחל לך הצלחה רבה במעשי ידיך!