קריאה בכף היד

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/06/18 10:46 כב בסיון התשעח

שאלה

שלום וברכה,

רציתי לשאול האם יש בימינו רבנים שבקיאים בחכמת כף היד ? והאם זה אמין?

האם ניתן לבדוק את מצבו הבריאותי של האדם על פי כף היד?

לא מדובר על אסטרולוגים אלא על רבנים שעוסקים בדברים האלו

האם ניתן ליצור איתכם קשר טלפוני להתייעצות? הייתי אצל רב מסויים ואני קצת מבולבלת מדברים שהוא אמר לי.. אשמח להתייעץ איתכם אם זה אפשרי

תודה מראש

תשובה

ב"ה

שלום.

1.לא מכיר רבנים וגדולי תורה שמתעסקים הזה.

לא מכיר את התחום ולא יודע מה זה.

אבל כבר כתב הרמב"ם שהוא המרא דאתרא של ארץ ישראל אחד מגדולי הדורות שעמדו לעם היהודי שאם לאדם יש מיחוש גופני עליו ללכת לרופא גוף לפי העיניין (רופא שיניים, רופא אף -אוזן גרון, אורטופד וכ"ו )ואם יש לו מיחוש נפשי עליו ללכת לרופא הנפשות שהוא הרב .

הרי כל ספר מסילת ישרים של הרמח"ל מלא וגדוש מעניינים אלו.

רק לימוד מעמיק ועבודת המידות בדרכה של תורה הם היכולים לרפא נפשו של אדם כ"מַ֣יִם קָ֭רִים עַל־נֶ֣פֶשׁ עֲיֵפָ֑ה "

אסטרולוגיה וכ"ו אלו דברים בטלים ומבוטלים מפני שעם ישראל נמצא מעל המזל ובכל רגע נתון אדם יכול לשנות את המזל שלו .

אמירה של פסוק אחד או תפילה קצרה ואמיתית מעומק הלב או מעשה אחד קטנטן שהוא טוב או מחשבה טובה יכולים ברגע אחד לשנות את כל המציאות.

קריאה בכף יד או דברי נבואה הם כלא כלום ואין בהם ממש.

את תתני לאף אחד לבלבל אותך!!

הדרך היחידה היא דרך של עמל ועבודה גדולה על המידות אין קיצורי דרך !

ומי שיצר אותנו יודע אותנו ומכיר אותנו שהרי הוא "בוחן כליות ולב" והוא נתן לנו את התורה שהיא מתאימה לנו ובעזרת לימוד תורה (אמיתת...) ותפילה (אחת אמיתית מהלב...) ומעשה אחד (אמיתי ללא פוזה וללא אינטרס אישי ...) יכול ברגע אחד לשנות את כל המציאות ואת כל הווית החיים עלי אדמות!!

2. בזוהר בפרשת יתרו דף ע' ובעוד ספרי קבלה יש את חוכמת הפרצוף ואת חוכמת השירטוטין ויש לזה התייחסות בכתבי הקודש של העם היהודי אך מלפני כ450 שנה עת הסתלקותו של האר"י הקדשו לבית עולמו אבדה חוכמה זו מעם ישראל ואין מי מגדולי ישראל שמתעסקים עם זה .

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.