קעקועים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/09/19 07:08 כד באלול התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום,

האמת שאני מעולם לא הבנתי את האיסור על קעקועים. כשלמדתי עליו הבנתי שאסור כי זה השחתה של הגוף, והרי אסור לנו לפגוע בגוף בצורה קבועה שעלינו להחזיר אותו. ושזה מנהג הגויים.

אבל כיום, קעקועים ניתנים להסרה בעזרת לייזר, בנוסף חורים באוזניים לדוגמא (או דומיהם) הם נזק יותר קבוע. שהרי חתיכת עור אי אפשר להחזיר והחור הוא תמידי. וגם חורים באוזניים יכולים להיקרא מנהג הגויים.

ולכן שאלתי היא- מדוע עדיין אסור לעשות קעקועים?

תודה רבה על כל תשובה ועזרה! :)

תשובה

שלום וברכה

איסור קעקוע הוא איסור מהתורה.

כשאנו דנים באיסורי תורה אנו לא פוסקים לאור הטעם שנראה לנו שהוא הטעם, אלא לאור שפה פנים-הלכתית, המבררת מה אסרה התורה ומה לא, בעזרת הפסוקים, הדרשות וכדו׳.

לפיכך, אנו לא קובעים שהאיסור הוא בגלל השחתת הגוף, וממילא דנים בהשוואה לחורים באוזניים, או בניסיון לקבוע מה תהיה העמדה ביחס לקעקוע זמני, כי זה ניסיון לפסוק לאור טעם המצווה, שהוא לא ידוע לנו.

השאלה היא אפוא האם התורה אסרה גם קעקוע שניתן להסירו. פוסקי ההלכה פסקו שקעקוע כזה גם הוא אסור, לפחות מדרבנן, ועל כן הפסיקה היא שהדבר אסור.

יש שאסרו אפילו מדבקות ילדים שהן דמויי קעקוע. זו נראית אמנם הפרזה, אך היא מראה את טווח האיסור.

כל טוב ויישר כוח