קמיעות והרמב"ם

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/05/20 21:22 טו באייר התשפ

שאלה

שלום הרב

לפי מה שהבנתי הרמב"ם סובר שלקמיעות אין חשיבות.

איך מסתדרת דעתו עם דברי הגמרא על "קמיע מומחה", וההיתר ללכת עם קמיע בשבת בשביל לרפא אדם?

ואיך זה מסתדר עם כל מיני מקובלים שהכינו קמיעות?

תשובה

שלום

הראשונים הסבירו לשיטה זו, שזה משפיע בצורה נפשית על האדם, אשר בטוח שיש מה שעוזר לו, וזה גופא מיישב דעתו. ולאו דוקא התוכן עצמו. מרן השו"ע בפירוש כתב כעין זה בהיתר קמיע, בשם הרמב"ם, אך עיין היטב בהערת הגר"א החמורה שם.

לגבי המקובלים- בנושא זה לא סברו כמותו.

בנושאים אחרים, חלקם חלקו עליו בתרעומת ובצורה מוחלטת, וחלקם העמיקו להסביר כיצד רבים מדבריו במורה נבוכים וביסודי התורה מתאימים לרזי הסוד.

אשרינו שזכינו שהשם שלח מלאך עליון שכזה בדור מן הדורות, שהאיר את חיינו עד ימינו בהלכה ובמחשבה. גם אם בחלק מן הדברים אין הלכה ואמונה כמותו.

כל טוב