קידוש

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/09/21 10:21 ז בתשרי התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם אני אצא ידי חובה לעניין קידוש בליל שישי אם אברך רק על היין לא ברכת המוציא לחם? אני מבין שאם אני מברך על הלחם אני חייב לאכול ולא תמיד אני רוצה לאכול וכך יוצא שאני בעצם לא עושה קידוש בכלל.

תודה מראש

אייל

תשובה

שלום

בלי קשר לחובה לאכול סעודות בשבת, הקידוש צריך להיות במקום סעודה.

לצורך זה, מספיק לאכול כזית לחם (נפח של קופסת גפרורים), ואפשר לאכול כזית ממאכל ממיני דגן שברכתו מזונות, ואם גם זה בעייתי, אפשר להסתפק בשתיית רביעית יין (כ- 86 סמ"ק).

כל טוב