קידוש ה'

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/03/20 20:55 ה באדר התשפ

שאלה

שלום.

אני לוחם בשייטת, נהרגו לי חברים בשירות, יצאתי למבצעים ענקיים וסיימתי אותם בניצחון.

ויצא לי לחשוב הרבה על מה יקרה אם אני אמות?

היו פעמים שכבר חשבתי שאני מת ושהכל נגמר אבל ניצלתי ברגע האחרון.

שמעתי שחיילי צה"ל מוסרים את נפשם ואם הם מתים זה על קידוש ה' ואני לא יודע אם להאמין לזה

יש מצב לחדד לי את הקטע הזה?

אם אני אמות חס וחלילה בפעולה מבצעית כלשהי יהיה לי חלק לעולם הבא? מה יקרה איתי?

תשובה

בסד

שלום וברכה

א. חייל צה"ל שיוצא לקרב או משימות מבצעיות צריך להרהר רק בנצחון הצבאי העתיד לבוא ולא ישים מחשבתו בענייניו הפרטיים ובענייני משפחתו. כך כותב הרמב"ם בהלכות מלכים. אמנם לא קל להתרגל להלך.מחשבה זה אבל אדם צריך לחנך את עצמו.

ב. ברור שכל חייל חלילה וחס שנפגע בגלל היותו חייל או יהודי שנפגע בגלל יהדותו הרי כבר כתב הרמ"א שהוא קדוש. ובמדרשים צופיעים דברים גבוהים יותר. חייל בצבא הוא חיל של השם יתברך. שכל מי שקם על ישראל קם על הקב"ה. כדרישת חז"ל "וינסו משנאיך" מי הם משנאי השי"ת אלו הקמים על עם ישראל. אבל אנחנו נלחמים כדי לחיות ולקדש את השם בחיים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי