קטיפת פירות מעץ ששייך לכל השכנים בבניין

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 14/02/22 10:58 יג באדר א'

שאלה

שלום וברכה,

בחצר הבניין שלי יש עץ קלמנטינות ששייך לכל דיירי הבניין. בדרך כלל אף אחד מהשכנים לא קוטף אותן, והן נופלות ומתקלקלות. אני מעוניין לקטוף את כולן. שאלתי היא, האם אני צריך לשאול אישית כל שכן ושכן אם הוא רוצה את החלק שלו בפירות (יש בזה טרחה), או שמספיק לתלות פתק בבניין שמי שרוצה קלמנטינות יכול לקבל אצלי, ולהניח שמי שלא פנה אלי מוותר על חלקו?

תשובה

שלום וברכה,

מכיוון שאתה מפרסם שכל מי שרוצה יכול לקבל את הפירות אצלך, אתה רשאי לקטוף את כל הקלמנטינות לפרסם זאת.

אין בכך חשש גזל, מכיוון שכולם רואים את המודעה. ואם למישהו תהיה עמדה שונה הוא יפנה אליך.

בברכה רבה,

הלל