מה אפשר ללמוד מהקורונה שבאה עלינו? מה המסר שאפשר לקחת?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 24/04/20 03:40 ל בניסן התשפ

שאלה

הי.

רציתי לשאול איזה דברים טובים יכולים להיות מהמצב שאנחנו נמצאים בו עכשיו, ומה אפשר ללמוד מזה?

תודה

תשובה

שלום רינת.

שמחים שפנית אלינו!

לדעתי, את כבר נוגעת פה בנקודה העיקרית: היכולת שלנו ללמוד ממה שקורה לנו ברמה האישית וכן ברמה הכללית כחברה. זהו המבט הנכון, המבט החיובי, שעלינו לסגל לעצמנו על המציאות הנפלאה שלנו. כל הכבוד על השאלה!

זו באמת סיטואציה לא פשוטה כלל וכלל. אף אחד לא שאל אותנו אם אנו רוצים בה או הכין אותנו לקראתה. בבת אחת כל השגרה היומיומית שהתרגלנו אליה השתנתה. וכולנו, פשוט כולנו נמצאים בה ומרגישים את ההשפעות שלה.

אז מה אפשר ללמוד מהקורונה?

איננו נביאים ומגלי עתידות, אנו פשוט מנסים בענווה להבין את המהלך שמביא הקב"ה לנו ולכל העולם. אנחנו כנראה עדיין בעיצומו של התהליך ונכונו לנו עוד שלבים. אך בכל זאת, כבר עכשיו אפשר לשים לב למספר נקודות.

1. חיזוק האמונה בבורא עולם: זה פשוט מדהים לחשוב על זה שבתקופתנו, שיא המדע והקידמה הטכנולוגית זה קורה. וירוס קטן מצליח לשנות את הרגלי החיים של כל העולם. מי האמין בכלל שזה יקרה לנו? גם כשזה התחיל בסין אף אחד לא חשב שזה ישפיע על כל העולם. המדינות הכי מפותחות לא מצליחות להתמודד עם המצב, המומחים הכי גדולים לא יודעים מה להגיד. זה מביא את כולנו לענווה. להבין שאנחנו אולי חזקים אבל יש כוחות חזקים מאיתנו. יש יד מכוונת למציאות. ההכרה הזו מתחזקת בעם ישראל ובעולם כולו. בעז"ה עד לתהליך גאולה שאותו מתאר ישעיהו: "כי מלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים".

2. חיזוק המשפחה: הוראות משרד הבריאות דורשות מכולנו להישאר בבית. הוראה לא פשוטה בכלל, שגם לי באופן אישי הייתה קשה בהתחלה. זה מביא אותנו לחשוב על הקשרים המשפחתיים שלנו, עם ההורים, האחים והאחיות. עד כמה אנחנו באמת מכירים אותם? איך אנחנו מתייחסים אליהם? לפעמים דווקא לאנשים שאנו הכי קרובים אליהם, שהתרגלנו לחיות לידם, אנחנו לא מתייחסים כמו שהיינו רוצים להתייחס אליהם. זה יכול להתחיל בשיחה פשוטה וכנה - והשמיים הם הגבול.

3. חשבון נפש אישי: המצב החדש עצר לכולנו את שגרת החיים. והביא אותנו להתכנסות פנימה, אל הבית. פתאום אנו מגלים כמה זמן יש לנו. זמן שלא משמש לטיול ומפגשים חברתיים אלא בעיקר זמן למחשבה. העצירה הזו מאפשרת לנו לעשות חשבון נפש. לחשוב מחדש על חיינו, מה עשינו ומה לא עשינו עד עכשיו, ובעיקר איך עשינו.

פוסט עם עצות לתקופה בפייסבוק של חברים מקשיבים - https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2925817974123860&id=323342567704760&__tn__=%2As%2As-R .

וגם מאמר חדש של משאת המשיבה שלנו, באתר חברים מקשיבים:

https://www.makshivim.org.il/post/%D7%90%D7%AA%D7%92%D7%A8_%D7%94%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%94%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%9E%D7%A0%D7%A6%D7%97%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%A8

לסיכום: תקופה מיוחדת עוברת עלינו, שמחזקת את האמונה בקב"ה, מחזקת את המשפחה ונותנת לנו זמן לחשבון נפש אישי. תקופה שלא תחזור. מה שעלינו לעשות זה לנסות לראות מה הקב"ה רוצה מאיתנו בתקופה הזו ולמצות אותה על הצד הטוב ביותר. ככה בעז"ה נצא גדולים וחזקים יותר מהבידוד!

בהצלחה רבה!

כפיר