קומונרית בבני עקיבא: איפה עובר הגבול בצניעות עם הבנים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 12/12/21 07:21 ח בטבת התשפב

שאלה

שלום וברכה!!

אני שמינסטית ובמקביל גם קומונרית בסניף ביישוב שלי, הסניף שלנו זה בני עקיבא אבל הוא נפרד, כלומר אין הרבה קשר בין הסניף בנים לסניף בנות- אבל הקומונרית היא גם של הבנים וגם של הבנות.

אז באידיאל צריך להיות לי קשר טוב עם שני הסניפים , עם המדריכים והמדריכות והחניכים והחניכות .

השאלה שלי היא איפה עובר הגבול?

האם זה בסדר שאני משחקת עם חניכים, גם אם הם עברו בר מצווה? כשאני מעבירה ישבצים לבנים, הרבה מהישבצ זה סתם דיבורים וצחוקים- גם יש בזה עיניין של גיבוש הצוות וגם להפוך את הסניף למקום כיף שרוצים להגיע אליו.. זה בסדר?

נגיד שבת האחרונה קרה לי איזה משו שגרם לי להתלבט אם אני בכלל בדרך הנכונה..

איזה חניך בין 10 בערך לקח לי את השקית של הטופי מהידיים- עכשו בגלל שהוא עוד לא בר מצווה המשכתי את המשחק כאילו וניסיתי לקחת את זה בחזרה , ביחד איתו היה מישו מהצוות בין 16 בערך , עכשו הוא רצה גם לקחת חלק בעיניין וכביכול עזר לי ותפס את הילד , המשחק נגמר בחיוכים ושבת שלום

מצד אחד הרגיש לי סבבה בסוף נגעתי רק בילד הקטן-והיתה אווירה טובה , זה כאילו המקום שלי ליצור קשר עם חניכים מצד שני התלבטתי אולי זה בכלל לא נכון. אחכ איזה מדריכה גם זרקה לי 'הי את לא שומרת נגיעה' אמרתי לה שמחניכים קטנים בהחלט אני פחות מקפידה...

אבל אולי אני בכלל טועה?

עד עכשו הייתי מדריכה והקשר היחיד שהיה לי עם בנים היה בעיקר טכני... אולי זה לא בסדר שעכשו זה משתנה?

תשובה

לשואלת היקרה שלום רב

קודם כל, כל הכבוד על ההשקעה והמסירות, וכמובן גם על האכפתיות והרצון לשמור על צניעות.

קשה מאד, בעמדה 'מרחוק' לחוות דעה מה בדיוק נכון לעשות. את בהחלט צודקת שחשוב שהצוות יהיה מגובש ושהסניף יהיה מקום כיפי להגיע אליו. מצד שני, תמיד צריך לשים גבולות וקשה מאד להגדיר את הדברים במדויק.

אני חושב שהנכון ביותר הוא להקשיב לליבך ולתחושותייך. לא תמיד יש 'נכון ולא נכון'. יכול להיות משהו שמעורב, וככל ששמים לב ורגישים יותר עושים את זה בצורה יותר מדויקת. תאתר מצב שהיה עם חניך, והיה בו משהו בעייתי שגרם לך להתלבט. אז זה מזמין אותך לחשיבה - האם היתה דרך אחרת יותר מדויקת לפעול? אולי זה היה מתאים לחטוף לו מהיד אם המדריך לא היה שם, אבל כיון שהמדריך היה שם, אז היית צריכה להיות יותר 'קורקטית'?

במילים אחרות, השאיפה הכללית היא שהקשר עם הבנים יהיה ברמה הנצרכת. כרגע, כשאת מנהלת את צוות הבנים, ברור שאווירה טובה זה חלק ממה שנצרך. איך בדיוק יוצרים את האווירה הטובה בצורה בריאה וצנועה - זה אתגר גדול, ואני מאמין שזה התפקיד שלך למצוא את האיזונים הנכונים תוך הקשבה תמידית למציאות וללב שלך - ללמוד לקח מאירועים פחות טובים, וכמובן גם לשים לב להצלחות - לישיבות צוות שהיו באוירה טובה מצד אחד וצנועה מצד אחר ולנסות לשחזר את ההצלחות האלו

ברכה והצלחה

טוביה