קדיש על חבר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 31/12/19 23:20 ג בטבת התשפ

שאלה

שלום רב,

יש לי חבר שנפטר לפני כמה חודשים מסרטן לאחר מלחמה ארוכה מאוד במחלה.

במהלך התקופה של המחלה המשפחה שלו המשפחה שלו התקרבו וגם התרחקו מהדת. אין לא אחים והוא גם לא היה נשוי ולכן רק אביו יכול להגיד עליו קדיש. אני לא ביחסים מספיק קרובים עם משפחתו אבל אני לא בטוח שהוא באמת אומר עליו קדיש . רציתי לדעת האם אני יכול להגיד עליו , או לבקש מאדם שכבר אומר לצרף את השם שלו למרות שאינו מכיר אותו.

תשובה

לשואל שלום,

צר לי לשמוע. ה' ימלא חסרונכם.

שתי האפשרויות שהצעת הן טובות.

אלא שכדי להגיד קדיש בעצמך, אם אינך יתום, עליך לבקש מההורים שלך רשות.

(מקור: רמ”א על שולחן ערוך סימן קלב)

בשורות טובות.