קדיש על הסבא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/11/19 12:51 כח בחשון התשפ

שאלה

שלום. סבא שלי עליו השלום ז״ל נפטר לפני מספר שנים ויש לו רק 2 בנות (אמי ואחותה) שאינן שומרות תורה ומצוות כנראה שהם אמרו על סבא שלי קדיש פעם אחת בזמן השיבעה ולא יותר. ברצוני שיאמרו עליו קדיש אבל לי לא נוח לומר קדיש. האם אפשר לבקש מאדם כלשהו כגון תלמיד חכם וכיוצא בזה לומר קדיש עליו או האם מן המובחר שאני אומר את הקדיש? כמו כן - אני כמעט יום יום אומר פרקי תהילים פרקים מ״ט וט״ז לעילוי נשמת סבי ונשמות קרובי משפחה אחרים. האם מעלתם של פרקי התהילים הנ״ל גדולה מאמירת קדיש או שמא קדיש מעלתו טובה הרבה יותר? האם תוכלו להמליץ לי על אדם שומר מצוות שיכול לומר את הקדיש על סבי? תודה בברכה,

יעקב דניאל קורמן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ראוי שאתה תאמר קדיש על סבך ע"ה. רק תודיע לאמך ולאביך שאתה רוצה לומר קדיש על הסבא.

פרקי תהילים הם חשובים, אבל הם מעשה פרטי, אמירת הקדיש גורמת לציבור לקדש את השם ומעלתו גדולה יותר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ