קדיש בזמן קורונה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 22/03/20 15:59 כו באדר התשפ

שאלה

שלום לרב

עת קשה לשמוע על נעילת בית השם מעט

רציתי לברר מה לעשות עם קדישים לעילוי נשמת אבי עליו השלום?

בשורות טובות וגאולה בקרוב

חיים

תשובה

חיים היקר,

ליבי עימך בעת הזאת. רצוננו לעשות נחת רוח לאבא, ולומר קדיש לעילוי נשמתו.

הגמרא אומרת: ברא, כרעא דאבוה. הבן החי ומקיים מצוות, הוא כמו המשך הגוף והנשמה של המנוח.

המגפה הזאת מזמנת לנו מצבים מורכבים מבחינת עבודת ה'. מעשים שבדרך כלל מבטאים רפיון בדבקות בבורא, הופכים להיות הידור בקיום מצוות.

אחת מן המצוות הללו היא תפילה במניין, ובפרט אמירת קדיש. בימים רגילים אנחנו מצווים לשתף תפילתנו עם רבים ולומר דברים שבקדושה, כדברי השם יתברך בתורה "ונקדשתי בתוך בני ישראל". אך, בימים אלו, בכפוף להנחיות משרד הבריאות, עלינו להתפלל ביחיד בביתנו ולא להתקהל. זה רצון השם. כשאתה מקיים את ההלכה, זה גורם נחת לנשמת מור אביך.

כמו כן, ניתן למצוא דרכים אחרות לעילוי נשמתו, כגון מצוות צדקה, קביעת עיתים לתורה, השתתפות בשיעורים וירטואלים, ועוד.

תהא נשמתו צרורה בצרור החיים. אמן.

בשורות טובות!