קבלה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/01/22 10:56 ח בשבט התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול האם הרב מכיר את 'מנחם שבתאי' הוא מתעסק במפות וקבלה

רציתי לשאול האם מותר ללכת להתייעץ איתו?

חשוב לי לדעת גם כי הוא הוסיף שם לאמא שלי לפני שש שנים בערך והאם זה תופס ?

כתוב באתר שלו שהוא שיש לו הסמכה רבנית

והוא למד קבלה בכולל צמח צדק.

תודה רבה לרב!

תשובה

שלום

אני אינני מכיר, אבל באופן כללי אני מציע להיזהר מכאלה שטוענים שהם מקובלים (לא מדבר עליו אישית. לא מכיר אותו).

גדולי ישראל שראוי להתייעץ איתם ולהתברך מהם זה כאלה שגדולים גם בתום ההלכתי של גמרא ופוסקים.

בנוסף, אני מציע להישמר מכל מי שלוקח כסף בעבור עצותיו או ברכותיו (שוב לא ביחס אישי אליו. לא מכיר אותו). אין זה דרכם של גדולי ישראל האמיתיים. אף אחד מכל גדולי ישראל הענקיים שזכיתי לדבר איתם לא ביקש ממני מעולם אגורה.

כל טוב ובהצלחה רבה