צער בעלי חיים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/03/18 10:19 יט באדר התשעח

שאלה

שלום לרב,

לגבי צער בעלי חיים אם אנחנו שוחטים בהמות, חיות ועופות ואוכלים מבשרם הלא לכאורה זו אכזריות כלפיהם?

אשמח לתשובה בהקדם האפשרי

הודיה.

תשובה

ב"ה

שלום.

נקודת המוצא של החיים היהודיים שהעולם נברא לשימוש האדם.

שאם לא כן אי אפשר לחיות בעולם מפני שהגבול לא עובר בבעלי חיים כי גם לצומח יש נשמה ובאיזה זכות ניתן לקטוף תפוח או תפוז או עגבניה?או להבעיר גזע עץ על מנת להדליק מדורה? או להכין בגד מצמח הכותנה? או להכניס גרגירי קטניות לתוך סיר ולייסר אותם בחום של 100 מעלות.גם לגרגירי קטניות יש נשמה?

הקב"ה ברא את העולם לשימוש האדם כולל "לקחת חיים" של צמחים ושל בעלי חיים ולהשתמש בהם לצורך האדם.

וראי נא את הנאמר בספר בראשית פרק א:

(כו) וַיֹּ֣אמֶר אֱלֹהִ֔ים נַֽעֲשֶׂ֥ה אָדָ֛ם בְּצַלְמֵ֖נוּ כִּדְמוּתֵ֑נוּ וְיִרְדּוּ֩ בִדְגַ֨ת הַיָּ֜ם וּבְע֣וֹף הַשָּׁמַ֗יִם וּבַבְּהֵמָה֙ וּבְכָל־ הָאָ֔רֶץ וּבְכָל־הָרֶ֖מֶשׂ הָֽרֹמֵ֥שׂ עַל־הָאָֽרֶץ:

(כז) וַיִּבְרָ֨א אֱלֹהִ֤ים׀ אֶת־הָֽאָדָם֙ בְּצַלְמ֔וֹ בְּצֶ֥לֶם אֱלֹהִ֖ים בָּרָ֣א אֹת֑וֹ זָכָ֥ר וּנְקֵבָ֖ה בָּרָ֥א אֹתָֽם:

(כח) וַיְבָ֣רֶךְ אֹתָם֘ אֱלֹהִים֒ וַיֹּ֨אמֶר לָהֶ֜ם אֱלֹהִ֗ים פְּר֥וּ וּרְב֛וּ וּמִלְא֥וּ אֶת־הָאָ֖רֶץ וְכִבְשֻׁ֑הָ וּרְד֞וּ בִּדְגַ֤ת הַיָּם֙ וּבְע֣וֹף הַשָּׁמַ֔יִם וּבְכָל־חַיָּ֖ה הָרֹמֶ֥שֶׂת עַל־הָאָֽרֶץ:

(כט) וַיֹּ֣אמֶר אֱלֹהִ֗ים הִנֵּה֩ נָתַ֨תִּי לָכֶ֜ם אֶת־כָּל־עֵ֣שֶׂב׀ זֹרֵ֣עַ זֶ֗רַע אֲשֶׁר֙ עַל־פְּנֵ֣י כָל־הָאָ֔רֶץ וְאֶת־כָּל־ הָעֵ֛ץ אֲשֶׁר־בּ֥וֹ פְרִי־עֵ֖ץ זֹרֵ֣עַ זָ֑רַע לָכֶ֥ם יִֽהְיֶ֖ה לְאָכְלָֽה:

(ל) וּֽלְכָל־חַיַּ֣ת הָ֠אָרֶץ וּלְכָל־ע֨וֹף הַשָּׁמַ֜יִם וּלְכֹ֣ל׀ רוֹמֵ֣שׂ עַל־הָאָ֗רֶץ אֲשֶׁר־בּוֹ֙ נֶ֣פֶשׁ חַיָּ֔ה אֶת־כָּל־יֶ֥רֶק עֵ֖שֶׂב לְאָכְלָ֑ה וַֽיְהִי־כֵֽן:

(לא) וַיַּ֤רְא אֱלֹהִים֙ אֶת־כָּל־אֲשֶׁ֣ר עָשָׂ֔ה וְהִנֵּה־ט֖וֹב מְאֹ֑ד וַֽיְהִי־עֶ֥רֶב וַֽיְהִי־בֹ֖קֶר י֥וֹם הַשִּׁשִּֽׁי: "

ובהמשך בפרשת נח ניתנה רשות מפורשת לאכילת בשר.ובהמשך ניתנה רשות מפורשת להקריב קורבנות ולאכול את הבשר.

וכדאי לך לעיין עיון נמרץ בספרו של מרן הרב קוק זצ"ל "הצמחונות והשלום"

עייני גם בתשובתי כאן באתר "מודעות לבריאות" ומהי בריאות על פי התורה

בתאבון,

עוזיאל אליהו,

.