צניעות במשחקי מחשב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/06/20 20:28 ל בסיון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

ראשית, תודה לך ולכל הרבנים שאתם מקדישים מזמנכם בשביל לענות לנו על השאלות שלנו.

ברוך השם אני כל יום קורא ספר תורה, תהילים הלכות ועוד (אלא אם קורה משהו ובאותו יום אני לא עושה דבר אחד לצערי, כמו להירדם או לא להיות בבית)

בזמני הפנוי, אני אוהב לשחק משחקי מחשב, ויש לי שתי שאלות

1.האם מותר לי להשתמש בדמות צנועה עם מכנס ארוך (רשמתם לי שזה בסדר להשתמש בדמות כזו במשחק מחשב) אך שרבול אחד שלה בצבע אדום?

(הדמות גם בלי כיסוי שיער אך אני חושב שזה לא משנה בהתחשב בעובדה שהדמות היא רק פיקסלים על המסך שלי כך שאין סיכוי שהדמות הזאת נשואה)

2. יש לי ערוץ ביוטיוב, והעליתי אליו סרטון ובו אני משתמש בדמות הזו, האם זה בסדר? אם לא מה לעשות?

אני מודה לך מקרב לב שהקדשת מזמנך בשבילי.

יישר כוח

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אינני עוסק בשאלה האם העיסוק הזה טוב או לא.

1. מותר להשתמש, אבל אם הכוונה להנות א"כ כל דבר אסור, כיוון שזה מביא לידי הרהור עבירה, כשם שאסור לעבור ליד בגדים מכובסים, אין שם תמיד אשה אבל עצם ההסתכלות על הבגדים מביאה לידי הרהור.

2. כנ"ל.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ