צניעות בזיכוי רבים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/02/19 16:58 כא באדר א'

שאלה

שלום וברכה

אני בת 22 חזרתי בתשובה לפני שנתיים בחסדי שמיים מרובים.

אני מגדירה עצמי כחרדית .

אני משתדלת לעשות כמה שיותר מצוות , לאחרונה החלטתי לעלות את הרף אני רוצה העלאה בשכר

החלטתי לזכות רבים

אני עובדת במוקד טלפונים

ואני לפעמים באה לאיזה בת ומקריאה לה הלכה או שתיים בכיבוד הורים או לשון הרע וכוי. יש גם גברים במוקד ,

אני יכולה לפנות לגברים ולהקריא להם גם ? זה מוקד גדול אין חשש לחדר ייחוד או משהו כזה , אנחנו יושבים כסא ליד כסא , אני אשתדל לעשות זאת בצניעות ולא לחייך . האם זה כשר ?

תשובה

לשואלת שלום,

יישר כח על הרצון לצמוח ולהתקדם בתהליך ההתחזקות.

איני רואה הבדל מהותי בין הגדרת חרדי או לא, העיקר היא המגמה לעלות מעלה מעלה במעלות יראת השמיים בעבודת ה'.

לשאלתך-

לעניות דעתי אין זה ראוי לפנות לגבר סתם כך, שלא בתוכן ענייני פרקטי בעבודה.

מה גם שפעולה כזאת מייצרת מערכת יחסים חברית, ואין מקומה שלא למטרות נישואין.

המשיכי בזיכוי הרבים, לקרובים ולרחוקים, תוך שמירה על הזהות הדתית שלך והמחוייבות להלכה.

בהצלחה.