צמא בקריאת התורה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 18/10/20 23:41 ל בתשרי התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני מקפיד לקרוא כל שבת בתורה ולעתים אני מתקשה לקרוא באופן רצוף ואני מרגיש שאני צריך לשתות.

האם הרב יוכל לתת עצות ע"מ להקל מעליי את זה? ניסיתי להתכונן בשתיית מים מספקת כבר מליל שבת ובבוקר לפני התפילה, אך אני גם לפעמים קורא כמה מפסוקי דזמרה או פשוט המים לא מספיקים ועובר זמן רב (שעתיים) בין השתייה לקריאה, ויש קצת בושה.

קרו כמה מקרים לצערי שהייתי צריך לשתות ועצרתי כל כמה פסוקים, ובסוף היתה לי בושה גדולה. זה מביך ומביש. ביום הכיפורים, עקב כך שזה צום ולא ניתן לשתות, עצרתי אחר כל פסוק מחמת חוסר בשתיה, והתביישתי.

אני מתכונן לבין עלייה אחת ל-3, תלוי באורך, והרב לא מתכונן לעליות שאני מתכונן להם, לכן אם לא אקרא אין מישהו שיקרא.

לסיכום, אני מבקש עצות מה לעשות עם הבעיה של השתיה (יכול להיות שזו בעיה רפואית?) ע"מ שאקרא בצורה יפה ורצופה, ע"מ לשמח את הציבור ולגרום נחת רוח לה' יתברך.

סליחה על האריכות.

תודה רבה וחודש טוב!

תשובה

לשואל שלום,

ראשית כל אשבחך על המנהג הטוב לקרוא מדי שבת.

שנית, דע לך שמבחינה הלכתית מותר לשתות מים בזמן קריאת התורה, אף ללא קידוש.

הייתי ממליץ על שתיית תה מעט מתוק לפני התפילה, ובאופן כזה תחושת הצמא תידחה.

בהצלחה רבה!