איפה בדיוק נמצא צלם האלוקים שבאדם - בגוף או בנפש?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 20/04/20 16:02 כו בניסן התשפ

שאלה

שלום.

רציתי להבין איפה בדיוק נמצא צלם האלוקים שבאדם? האם זה נמצא בכל תא ותא בגוף? גם בזרע ובביצית?

אני שואלת, כי אם אכן זה נמצא בזרע ובביצית, אז זה אומר שצלם האלוקים שבתינוק הוא בעצם שילוב של צלם האלוקים שבהוריו?? זה ממש מעניין אותי!

תודה רבה!

תשובה

שלום רב.

'צלם אלוקים' זה לא משהו שנמצא 'בתוך האדם', אלא הוא חלק ממהות האדם.

כך חז"ל אומרים: ששה דברים נאמרו בבני אדם, שלשה כמלאכי השרת, שלשה כבהמה. שלשה כמלאכי השרת: יש להם דעת כמלאכי השרת, ומהלכין בקומה זקופה כמלאכי השרת, ומספרים בלשון הקדש כמלאכי השרת. שלשה כבהמה: אוכלין ושותין כבהמה, ופרין ורבין כבהמה, ומוציאין רעי כבהמה.

יש באדם צדדים בהמיים - אכילה ושתיה, פריה ורביה, עשיית צרכים, אבל יש באדם גם צדדים אלוקיים - שכל, דיבור, הליכה בקומה זקופה. הצדדים האלוקיים מבטאים את 'צלם האלוקים' שיש באדם.

ביחס להורים - הרביה של האדם היא תהליך ביולוגי הדומה בבסיסו לתהליך אצל כל בעלי החיים. יחד עם זה, ברור שתינוק שנולד - נולד עם הצדדים האלוקיים שבו שאחר כך באים לידי ביטוי. יש כאן פלא - פלא אלוקי של צלם אלוקים בתוך גוף גשמי. על כך אנחנו מברכים כל יום 'רופא כל בשר ומפליא לעשות'.

מקוה שהדברים יותר מובנים.

טוביה