ציצית וספרים למתחילים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/04/19 15:11 יא בניסן התשעט

שאלה

שלום יש לי שתי שאלות בבקשה

1. לגבי ציצית: אני לא חובש כיפה אני מגדיר את עצמי כמסורתי מנסה להתחזק ולקחת על עצמי כל פעם עוד מצווה. האם אני יכול לשים מתחת לבגדים ציצית גם מבלי שאחבוש כיפה?

ומה ההלכה לגבי ציצית האם כל פעם שחובשים אותה מחדש צריך לברך ברכה מסוימת איך זה הולך?

2. *לגבי ספרים למתחילים

איזה ספרים יש על פרשת השבוע כדי שאוכל להבין את כל הפרשה פלוס תוספות ודברים מענינים?

*לגבי הלכות הבנתי שזה שולחן ערוך האם יש ספר אחד שמקבץ בתוכו את כל ההלכות של שולחן ערוך?

*הבנתי שיש דבר שנקרא שתיים מקרא ואחד תרגום מה בדיוק לומדים בזה ? וזה בא בספר אחד או מספר כרכים? הבנתי שזה מינימום שבן אדם צריך ללמוד תורה ביום

*לגבי גמרא ראיתי כמה שיעורים באינטרנט האם אני יכול לרכוש לבד ספר גמרא אני מתכוום לקנות כרך אחד כל פעם ואז לאט לאט ללמוד לבד האם אפשרי לבד? ואם כן איזה מסכת מתחילים ללמוד בהתחלה? והאם יש סדר מסוים לגמרא או שכל אחד יכול ללמוד לפי הקצב שלו ומאיפה שבא לו? ובכלל האם אפשרי ללמוד לבד ?אשמח לעוד קצת ידיעות לגבי הגמרא

*ספרי מוסר איזה ספרים מומלצים יש? וכאלו שחובה לקרוא אותם

* אם יש עוד ספרים על הגדות וסיפורי צדיקים יפים על תנאים ובכלל עוד ספרים שכדאי לאנשים מתחילים וכו אשמח לשמוע

יצא יותר משתי שאלות חח אשמח לקבל תשובה יש לי עוד מלא לשאול אבל אשמור להבא

תודה מראש:)

תשובה

שלום

1. מצוות ציצית עומדת בפני עצמה, גם אם מסיבה כלשהי לא לובשים כיפה (ברכה כמובן לברך רק בראש מכוסה)

מברכים על הציצית בפעם הראשונה ביום שלובשים אותה - "ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם אשר קידשנו במצוותיו וציוונו על מצוות ציצית".

אם במהלך היום מורידים אותה לזמן משמעותי (שעתיים-שלוש), כאשר לובשים שוב, מברכים שוב. בלילה לא מברכים.

2. כדאי ללמוד פרשת שבוע עם רש"י. יש עוד הרבה ספרים בהירים ומעניינים על פרשת השבוע, כמו למשל הפירוש של הרב אבינר. אפשר לחפש בחנות ספרי קודש, ולעלעל שם כדי לראות למה אתה מתחבר.

לגבי הלכות - יש ספר בשם קיצור שלחן ערוך שמסכם את ההלכות מהשלחן ערוך. אם אתה מעדות המזרח, אז יש קיצור שלחן ערוך של הרב חיים דוד הלוי, ויש את הילקוט יוסף (וגם לו יש כרך בשם קיצור ילקוט יוסף).

שניים מקרא ואחד תרגום זו הלכה שצריך בכל שבוע לקרוא את פרשת השבוע - פעמיים את הפסוקים עצמם, ופעם אחת את תרגום אונקלוס או פירוש רש"י. זה נמצא בכל חומש.

גמרא - די קשה להתחיל ללמוד גמרא לבד בלא רקע. כדאי מאוד לחפש שיעור או מישהו ללמוד איתו באזור מגוריך. אם אין כזה, אפשר לחפש באינטרנט שיעורים בגמרא. יש הרבה אתרים, ובחלקם יש שיעורים שמתאימים לרמה בסיסית.

אפשר להתחיל מהמסכת הראשונה - ברכות, ואפשר ממסכת אחרת.

גם הקצב הוא לפי מה שמתאים לך.

ספרי מוסר - מאוד חשוב ללמוד ספר 'מסילת ישרים', שבונה קומה מאוד חשובה בנפש.

מעבר לזה יש הרבה ספרים חשובים, למשל: הקדמות הרמב"ם לפירושו למשנה, חובות הלבבות, אורחות צדיקים ועוד ועוד.

סיפורי צדיקים - ישנה סדרה בשם 'כה עשו חכמינו' עם המון סיפורים על חז"ל.

יש בחנויות המון ספרים על סיפורי צדיקים. למשל סדרה על הרב מרדכי אליהו, ספרים על הרב אריה לוין, ספרים על הרב שלמה זלמן אויירבך ועוד ועוד.

חזק ואמץ על התקדמותך

מוזמן לשאול עוד שאלות.

כל טוב