ציצית במהלך שינה ביום

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 13/03/19 20:33 ו באדר ב'

שאלה

בס"ד

הרב תודה רבה על התשובות שעניתם לי עד עכשיו!

רציתי לשאול: אם אני הולך לישון שנת צהריים , אם אני מוריד את הציצית במהלך השינה אני צריך לברך לאחר מכן על הציצית? או שעדיף לישון עם הציצית כדי לצאת מהספק (למרות שבזמן השינה הציצית יכולה לספוג זיעה והחוטים אולי עלולים להסתבך בדברים)?

האם יש הבדל בין שינת ארעי לשינת קבע ואם כן מה ההבדל?

תודה רבה:)!

תשובה

לשואל שלום,

שאלה מצויינת שאלת. ממש בנידון זה הסתפק המשנה ברורה בעצמו.

להלכה: לעניות דעתי עדיף שתישן עם הציצית, או אפילו להסיר אותה ולשים עליך ככיסוי. ואם ישנת בלי - לא לברך, בגלל ספק ברכות להקל.

(מקורות: משנה ברורה סימן ח מב | כנסת הגדולה, הגהות הטור סימן ח אות ו | פסקי תשובות סוף הסימן)

התשובות נענות בשמחה, בהצלחה בכל מעשה ידיך!