לאילו מטרות אפשר לתרום צדקה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 03/06/22 14:38 ד בסיון התשפב

שאלה

שלום הרב, התחייבתי לתת סכום כסף לצדקה, למי אני יכול לתרום? רק לעניים שאין להם כסף לאוכל וכדומה או שאפשר גם לטובת עמותות שעושות טוב לילדים עם בעיות בבית וכדומה?

תשובה

שלום לך.

ראשית, אני רוצה לומר לך שזה מקסים!! איזו מצווה חשובה, וכמה טוב לראות שבחוק כמוך בודק היכן הצדקה תועיל יותר. יישר כח גדול!

בשו''ת אבקת רוכל ג, מובא שהמעלה הגדולה ביותר היא לתת צדקה לבעלי תורה (אברכים) עניים. לאחר מכן מתן בסתר, או לטובת יתומים ואלמנות.

כמובן שגם בזה העדיפות היא קודם לבני משפחתך, לבני עירך, ואח''כ לאחרים.

שתזכה תמיד להיות מהצד הנותן, ותזכה תמיד לגמול חסדים טובים!

כל הכבוד ובהצלחה!

אבי