צדפות בתוסף תזונה מולטי ויטמין

חדשות כיפה רבני כושרות 06/11/19 14:53 ח בחשון התשפ

שאלה

שלום רב הרב, קניתי מולטי ויטמין וראיתי שעשוי מצדפה אבל אני לא רוצה לזרוק אותה עכשיו... וזה חשוב לי זה עוזר לי לגוף. וראיתי באתר אחר דתי שאם רופא נותן לחולה תרופה לא כשרה מותר לו ליטול אותו כדי שירגיש טוב יותר אם הוא חייב אותה אבל.... ובתנאי שאין תחליפים אחרים כשרים. האם מותר לי ליטול את הכדורים האלו עם הצדפה? זה ממש חשוב לי

הנה האתר שראיתי בו את ההיתר בתרופות שאמרתי שראיתי:

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%9B%D7%A9%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%AA-5/

תשובה

שלום וברכה

זו אכן תשובה שלנו

אך אם תקרא היטב תשים לב שההיתר מותנה לחולה בלבד - דהיינו מי שצריך לשכב במיטה בשל חוליו.

בדרך כלל אין זה המצב בתוספי תזונה וויטמינים.

תוספי תזונה התרנו שם כשיש ספק אם יש איסור בתערובת, במקרה שבו ברור שיש איסור בתערובת ההיתר הרבה פחות מוסכם.

עם זאת במקרים רבים יש מתירים כאשר האיסור עבר תהליך עיבוד ששינה אותו לחלוטין, הדבר אינו נכון בכל חומר גלם, וצריך לבדוק לגופו של ענין האם היתר זה קיים כאן.

בברכה

יצחק דביר