פתרון חלום על אבא שנפטר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/05/21 00:30 ח בסיון התשפא

שאלה

שלום, אבא שלי נפטר לפני שנתיים חלמתי עליו דיי הרבה חלומות חלקם מוזרים וחלקם פחות...

אבל היה חלום אחד שממש חרוט לי וזה היה החלום הראשון שלי בתקופה שהוא נפטר: היה שמיים עם עננים וברקים ממש "שמיים כועסים" ואז אבא שלי צועק עליי "את מפריעה לי לנוח" זה מלווה אותי כבר שנתיים למה הוא אמר לי את זה.

והיה עוד חלום שאבא שלי היה צריך לקרוא תהילים מפרק קיט את האותיות נ.ח.ת. וסימנתי לו אותם.

החלום הזה היה ממש לא מזמן.

אשמח לדעת מה זה אומר ומה הוא מנסה לומר לי.

תשובה

לשואלת שלום,

חלום טוב חלום שלום,

חכמינו לימדו אותנו עיקרון חשוב לפיו, החולם חלום ילך אצל אוהביו ויפתרו לו בדרך חיובית. וכך ננהג בס"ד.

בחלום הראשון אפשר לומר שהשמים והעננים מסמלים דינים וקושי בעולם. אולי אביך לימד זכות על היושבים בארץ למען לא תבוא גזרה. וכשאמר לך שאת גורמת שלא ינוח, זה סימן טוב, שהרי אמרו חכמים: "צדיקים אין להם מנוחה לא בעולם הזה ולא בעולם הבא שנאמר "ילכו מחיל אל חיל" ". תהא מחיצתו במחיצת הצדיקים.

(מקורות: ברכות סד)

בחלום השני אפשר לפתור בדרך זו שאמירת תהילים היא תשובה ומעשים טובים בעולם הזה. הוא רוצה שתקבלי את כל מה שקורה בנחת ומתוך אמונה גדולה בה' יתברך.

כל טוּב