פרשת השבוע

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/02/20 13:54 ט בשבט התשפ

שאלה

שלום, אשמח לקבל קצת פרטים אודות פרשת השבוע, אני רוצה להתחיל לקרוא בכל שבוע את הפרשה. האם אפשר לקרוא אותה בבית?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

פרשת השבוע זו תקנה של חכמים לקרוא בכל שבת בבית כנסת פרשה אחרת, לפי הסדר, משמחת תורה לשמחת תורה (בזמן קדום היו מסיימים כל 3 שנים). אבל חכמים תקנו שאדם יקרא בבית שנים מקרא ואחד תרגום. זה אפשר לעשות כל השבוע לפי הזמן שאתה יכול לעשות, ולכן אפשר לקרוא גם בבית, אבל בשבת זו תקנה ציבורית והיא נעשית רק בבית כנסת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי