פרנסה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/12/17 09:39 יט בכסלו התשעח

שאלה

האם בעניין של התמקחות על השכר שמגיע לי מול המעסיק יש טעם?

אם הפרנסה נקבעת משמים אז לכאורה הכסף שמגיע לי יגיע אלי.

אני מתפלל על הפרנסה, אך האם יש מקום לנסות ולהתמקח \ לשכנע את המעסיק שמגיע לי יותר?

תשובה

ב"ה

שלום.

יש הבדל גדול בין פרנסה לעבודה.

פרנסה היא משמיים ומה שה' גזר עליך בראש השנה זה מה שתקבל .

עבודה היא מהמעביד והיא תלויה בהשתדלות .

אתה צריך להשתדל ולעשות את כל מה שנדרש ממך על מנת להשיג את זכוייותיך ולעמוד על כך שתקבל את מה שמגיע לך מהמעביד.

ולהתפלל לה' שיעזור ויגן ויושיע אותך וישלח לך חן וחסד ורחמים ויתקבלו בקשותיך ויתמלאו זכוייתיך .

אגב, יש סיפור יפה על החפץ חיים שראה יהודי שעובד בשבת בממכר יין מתוך חבית. ואז הוא ניגש אליו והציע לו לשים עוד ברז בתחתית החבית וכך הוא יגדיל ואף יכפיל את ממכר היין מהחבית.

אמר לו אותו יהודי הרי שאם אני יוסף עוד ברז בתחתית החבית זה לא יגדיל את כמות היין בחבית ו"מה עשינו בזה"? אמר לו החפץ חיים זה בדיוק הנקודה שגם אם תעבוד בשבת לא תצליח להגדיל את כמות הפרנסה שנגזרה עליך מראש השנה...

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,