פרנסה ושלום בית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/03/18 23:26 יד באדר התשעח

שאלה

שלום וברכה יש לי שאלה אני צרפתי ואשתי ישראלית גרנו 5 שני בצרפת וחזרנו לארץ לפני שש שנים אני סופר סתם וכיום הפרנסה קשה אני חייב מעל 100אלף שח אני מאד רוצה לחזור לגור בצרפת ואשתי מאד קשורה למשפחה שלה והיא רוצה מאד להשאר בארץ הבעיה היא שהפרנסה גורמת לבעיות בשלום בית וכבר לא נעים האם לחזור לגור בצרפת עם חמשת הילדים שלנו או להמשיך בארץ בצורה כזאת שזה ממש קשה לי בעיקר שאין לי דירה בארץ ובצרפת אני יכול לגור בכפר של יהודים ונותנים לי שם דירה והפרנסה יותר קלה מה עלנו לעשות ?

תשובה

שלום.

קשיי הפרנסה הם אכן סיבה שמתירה לצאת מהארץ.אם כי כמובן צריך גם לשקול את המשמעות שיש ליציאה מהארץ לילדים.

מה שמאוד קריטי זה שההחלטה חייבת להיות משותפת, וראיית הבעיות חייבת להיות משותפת.

כלומר, נושא הפרנסה והחובות הוא דבר שאמור להטריד מאוד גם אותה, והמשמעות של ניתוק שלה מהמשפחה שלה אמורה להטריד מאוד גם אותך.

אם אתם לא מצליחים להחליט יחד, אני חושב שאין מנוס מללכת לאדם חכם, רב או דמות אחרת שאתם מעריכים את שיקול דעתה, ולהתייעץ לגבי הדרך להגיע להכרעה משותפת.

אבל הכל ביחד. זה הדבר הכי משמעותי שיש לכם, ועוד יותר לילדים.

בהצלחה רבה