פרימת חוטי הטלית כדי לקשור כמנהג שלי

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 05/02/22 19:18 ד באדר א'

שאלה

בס"ד

שלום וברכה

היה לי השבוע סדנת ציצית ושמתי לב שהפתיליות בטלית שלי לפי שיטת אשכנז ואני ספרדי

רציתי לשאול האם מותר לי לפרום אותם, ולקשור לפי מנהג הספרדים? והאם זה ממש משנה אם אני ספרדי והטלית לפי מנהג אשכנז או שזה לא מעכב?

תודה רבה

תשובה

שבוע טוב,

אמנם ישנם מנהגים שונים כיצד לכרוך את הפתילים, אך אופן קשירת הציצית הוא לא פוסל את הטלית ולא מעכב את הלבוש של.

המשנה ברורה כותב שמעיקר הדין צריך שיהיה בציצית קשר (כפול) ואח"כ כריכות ואח"כ עוד קשר (כפול), ובזה יוצא ידי קשר דאורייתא וחובת כריכות. ומספר הכריכות הוא לא מעכב.

לסיכום, אשכנזי יכול ללבוש ציצית או טלית של ספרדי וכן להפך (ואף לברך עליה). אך אם תרצה לפרום את הכריכות ולנהוג כמנהג אבותיך זה מותר.

בהצלחה רבה,