פרידה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/11/19 19:48 ב בכסלו התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

דיברתי איתך לגבי בחור שהכרתי מהאינטרנט ורציתי להיפרד ממנו. הזכרתי שהבחור רגיש וקשה מאוד להיפרד ממנו עקב לחץ ריגשי שהוא מפעיל עלי.

בעקבות כך , נאלצתי לכתוב לו הודעת פרידה וחסמתי מכל מקום אפשרי. אך הוא לא מבין את הרמז וממשיך לשלוח לי הודעות מכל מיני מקומות. לפי דבריו הוא כותב שזה לא אנושי לעשות ככה ואני רוצחת אותו...

כבוד הרב, האם לענות לו?

תשובה

שלום

לדעתי לא נכון שתעני לו.זה פשוט משאיר לו מקום לחשוב שאולי יש סיכוי לקשר הזה.

את מבינה כמה לא נורמלי הקשר הזה והתגובות האלה?

מציע למצוא דרך אחרת, אולי דרך גורם שלישי, אולי בכתב (כך שבניגוד למייל או לוואטסאפ הוא לא יוכל להגיב מיידית), שבה תבהירי לו שאם הוא מכבד אותך, את מבקשת ודורשת לנתק קשר. ושאם הוא ממשיך, זה מעיד כמה שהוא לא מכבד אותך, את רצונך ואת החלטותייך.

את הסיוע הרגשי, שהוא בוודאי מאוד זקוק לו, הוא צריך למצוא במקום אחר. לא אצלך.ובטח לא לעשות את המשחק הלא הוגן הזה שבו הוא משחק על הרגשות והמצפון שלך.

את חייבת להפנים שחובה להפסיק את הקשר בצורה מוחלטת. זה גם פוגע בך, וגם לא מאפשר לו לצאת מהסרט שהוא תקוע בו.

בהצלחה רבה