פרידה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/10/19 09:06 ל בתשרי התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב, שלחתי לך שאלה לפני כמה ימים לגבי בחור שאני רוצה להיפרד ממנו...

אז ככה ניסיתי להיפרד בצורה עדינה ורגישה ושוב זה חוזר חלילה... קשה לי ממש להיפרד ממנו זה כמעט ובלתי אפשרי אני ממש מפחדת שזה יפגע בו הוא מגיב לזה בצורה קשה ממש ואני מפחדת שזה יפגע לו בנפש ובלימודים..

תשובה

שלום.

אני מבין מאוד ומעריך מאוד את הרגישות המדהימה שלך.

ובכל זאת, היית מוכנה להתחתן איתו כדי שהוא לא ייפגע חלילה?|

היית מוכנה לוותר על ערך חשוב שלך (כמו למשל על ההלכה) בשביל זה?

ברור שהוא יכול להיפגע, אבל אי אפשר בגלל זה לשעבד את החיים שלך.

בזהירות אומר שגם בשבילו זה הדבר הנכון. צריך ללמוד להתמודד עם מציאויות לא פשוטות בחיים, ולדעת ללמוד לקבל דברים מאכזבים. את קצת מנסה לגונן עליו כמו אמא על הילד שלה (ואת לא), ואפילו אימא לא צריכה בגלל אהבתה למנוע מהילדים שלה להתמודד עם אכזבות או דברים שלא מסתדרים כפי שהם היו רוצים.

אני לא נביא ולא יודע מה יקרה, אבל הרוב המוחלט של האנשים שהתמודדו עם אהבה נכזבת, יצאו מזה בסופו של דבר. באותו רגע זה רגש מאוד חזק, ויכול להיות נדמה לאדם שעולמו חרב עליו, אבל אחרי זמן, בדרך כלל מקבלים פרופורציה, והרגש מתעמעם.

אבל את בכל אופן צריכה לדעתי להמשיך קדימה

בהצלחה רבה