פרו ורבו

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/01/20 13:57 ב בשבט התשפ

שאלה

יום טוב כבוד הרב.

אני בת 20 ובחיפוש אחר זוגיות. לאחרונה הובא לידיעתי כי יש איסור על שימוש באמצעי מניעה בחיי נישואין לפני הבאת ילדים. אין ברצוני להביא ילדים בשנים הקרובות. סביבות 7. אני בטוחה בכך.

לכן, אם אין היתר להימנע מהבאת ילדים בשנות הנישואים הראשונות, אעצור את חיפושיי אחר בן זוג עד שאהיה מעוניינת בילדים.

האם יכול להיות היתר במקרה שלי?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ברור שהיהדות רוצה שזוג יתחתן ואי"ה יבואו ילדים, אבל יש פעמים שאלות של דחיית נישואין והבאת ילדים הן שאלות מאד רגישות אבל הן פרטיות, ואין לענות באינטרנט, יש לגשת לרב הקרוב אליך שיפרוש בפניך את כל הספקות וההלכה. בנושא.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ