פסל של מלאך

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/05/18 10:05 טז בסיון התשעח

שאלה

היי

יש לי בחדר פסלים של מלאכים ופיות עם כנפיים למטרות נוי בלבד

רציתי לדעת אם מותר להחזיק אותם האם יש מצב שזה משהו שמעכב לי את הזוגיות? פעם שמעתי משהו על העניין של מלאך עם כנפיים ואם אסור צריך ממש לזרוק או שאפשר לשים במחסן?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית צריך לברר האם הפסל הזה קשור לעבודה זרה .מפני שאם הוא קשור לע"ז אסור להחזיק אותו כלל בבית.

שנית אם לא מדובר על פסל של עבודה זרה אלא לנוי וכדומה אז מותר להשהותו בבית אולם יש צורך לפגום מעט ממנו.

ואם תרצה להרחיב בנושא כדאי לך לעיין בספרו של הרב ספקטור זצ"ל שו"ת אומנות והלכה.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.