פסיקה על פי הערוך השולחן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/05/20 11:02 טז באייר התשפ

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול האם בתור אשכנזי אני מחוייב לפסיקת המשנ"ב, או שבאפשרותי לבחור אם ללכת בדרכי הערוך השולחן, שאני מאוד אוהב את דרך פסיקתו . תודה רבה.

תשובה

בסד

שלום וברכה

ברור שערוך השולחן זו דעה חשובה. אבל אם אתה מגיע מתוך ברור הלכתי אתה יכול לפסוק כערוך השלחן. אבל לפסוק בלא ברור אלא באופן סתמי יש ללכת כמו האשכנזים שהולכים לפי המשנה ברורה שהוא התקבל כפוסק של עם ישראל.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי