פנקיק במחבת בשרי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/07/17 10:36 כג בתמוז התשעז

שאלה

מחבת טפלון בשרית . ביתי טעתה והכינה בה פנקייק חלבי , מה דין המחבת?

וכנ"ל מה דין הקערה מפלסטיק שעירבבה בה את המצרכים ?

תודה מראש

תשובה

ב"ה

שלום.

1)הקערה מפלסטיק (בשרית)שערבבו בה מצרכים לפנקיק חלבי אם מדובר בקערה נקייה והכל היה בטמפ' נמוכה (קר) הקערה כשרה.

2)פנקייק חלבי שנעשה במחבת בשרי אם המחבת היה בשרי תוך 24 שעות הרי שהמחבת נטרף והפנקיק אסור באכילה.

3) פנקיק חלבי שנעשה במחבת בשרי אם המחבת לא היה "בן יומו" כלומר שעברו 24 שעות מאז שהשתמשו בו בבשרי חם הרי שהמחבת נטרף והפנקיק כשר.(בדיעבד).

וזו הזדמנות מצויינת עברכם כהורים לשבת עם הילדים ובקיצירת האומר ללמוד איתם את ההלכות שקשורות לתפעול מטבח בזמן החופש הגדוללל.

בתאבון,

עוזיאל אליהו,

.